FOTO: null

Registracija vozila širom BiH danas je, nakon nekoliko dana problema nastalih usljed nestašice naljepnica, uspješno nastavljena najavljenim izdavanjem potvrda.

Time je zaustavljena agonija u kojoj su se krajem prošle sedmice našli vozači, pošto su, zbog nedostatka naljepnica, neki od njih vraćeni sa šaltera i nisu mogli u potpunosti registrovati svoje automobile.

"Počeli smo s izdavanjem potvrda, koje se ne naplaćuju", kazala nam je radnica na procesu registracije vozila u Banjaluci.

Slično su nam potvrdili i zaposleni na procesu registracije u Bijeljini, gdje su takođe naveli da se, prilikom registracije, vlasnicima vozila izdaju potvrde.

Do nabavke novih naljepnica, kako su ranije potvrdili iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDEEAA), potvrde su tek prelazno rješenje.

Ipak, planirano je da kasnije i korištenje naljepnica bude trajno ukinuto, odnosno u planu je uvođenje elektronskog modela praćenja registrovanih vozila.

Podsjetimo, ranije pokrenuti postupak nabavke unutrašnjih i vanjskih stikera, koji su se dobijali pri registraciji vozila, a vozači su ih plaćali pet KM, propao je jer je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH uvažila žalbu jednog od ponuđača javne nabavke.

Unutrašnje i vanjske naljepnice obavezan su dokument u procesu registracije vozila i označavaju rok važenja registracije.

Inače, vozači se pitaju čemu, uopšte, služe stikeri kada ih sada odjednom zamjenjuju potvrde, čiju svrhu vlasnici automobila takođe ne razumiju, jer u saobraćajnim dozvolama jasno piše do kada je automobil registrovan.

"Sada, odjednom, moći će i potvrda umjesto stikera koji su bili obavezni. Dakle, dobijaćemo papir, koji ćemo, pretpostavljam, davati policajcima, zajedno sa saobraćajnom dozvolom, u kojoj takođe piše do kada je auto registrovan. Ima li to uopšte ikakvog smisla", pitaju vozači.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )