FOTO: null

Omladinska informativna agencijA BiH (OIA) organizuje Regionalni dijalog o zapošljavanju mladih, u okviru Kampanje za veću zaposlenost mladih u BiH, koji će se održati u četvrtak, 11. februara sa početkom u 11,00 sati u velikoj sali Centra za kulturu Semb

U oktobru 2015. godine započela je Kampanja za veću zaposlenost mladih u BiH koja je motivisana činjenicom da je 63% mladih nezaposleno po čemu je BiH najlošija u Evropi.

Pored nezaposlenosti poseban problem predstavlja neaktivnost mladih na tržištu rada, te izuzetno mali broj onih koji se na dodatne načine usavršavaju i razvijaju svoje vještine (prema istraživanju UN-a samo 25% ima iskustvo sa neformalnim obrazovanjem, 10% volontira i 7% mladih je član neke omladinske organizacije).

Kampanju vodi Omladinska informativna agencija BiH (OIA) sa svojim Munja Inkubatorom uz pokroviteljstvo Ministarstva ljudskih prava BiH te partnerstvo sa nizom institucija, organizacija i Ambasadom Švajcarske u BiH.

U okviru Kampanje organizovaće se i 15 regionalnih dijaloga širom zemlje sa preko 400 ključnih aktera - predstavnicima lokalne vlasti, zavoda za zapošljavanje, obrazovnih institucija, NVO sektora, biznis sektora i poslodavaca, razvojnih agencija i mladih preduzetnika.

Cilj dijaloga je kreirati smjernice za povećanje zaposlenosti mladih, dati preporuke na Izvještaj o zaposlenosti mladih, predstaviti primjere dobre prakse u svojoj lokalnoj zajednici i upoznati se sa novom info platformom Hoću.ba koja Vam može pomoći u radu i promociji Vaših rezultata.


Program Kampanje:

- Predstavljanje Izvještaja o zaposlenosti mladih (SEEYN 2015) i diskusija o preporukama

- Analiza primjera dobre prakse i ideja šta se može i treba uraditi u ovoj oblasti -

- Promocija novog alata - info platforme Hoću.ba i opcija za saradnju i promociju partnera

- Naredni koraci i aktivnosti Kampanje

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )