FOTO: null

Pantelinski dani već tradiconalno počinju regatom, koja će po drugi put biti održana na rijeci Savi.

Ovogodišnja regata je zakazana za nedelju, 31. jula, na trasi dugoj oko 24 kilometara od lokaliteta Subotište u Crnjelovu do Rače, saopšteno je danas, nakon sjednice Organizacionog odbora Savske regate.

Start regate je predviđen za 10:00 časova, u 13:00 časova u Ostojićevu je pauza za ručak, a dolazak na cilj u Rači se očekuje oko 18:00 časova. Prijave za regatu počinju u subotu, 30. juna od 14:00 časova i trajaće sve do kretanja regate.

Organizatori regate – Gradska uprava Grada Bijeljina i Turistička organizacija Grada Bijeljina podsjećaju da je prošle godine na regati učestvovalo oko 800 učesnika na oko 130 plovila, a ove godine očekuju da će ovi brojevi biti nadmašeni.

O bezbjednosti učesnika će, kao i na ranijim regatama, brinuti ekipe Pogranične policije, Centra javne bezbjednosti Bijeljina, ronilačkih klubova „Panteri“ i „Nautilus“, Doma zdravlja i Civilne zaštite.

Na Regati su predviđena stroga pravila ponašanja na vodi, kako ne bi bila ugrožena bezbjednost učesnika. Plovilima mogu upravljati samo punoljetna lica sa uvjerenjem, odnosno, dozvolom za upravljanje plovilom, a čamci treba da budu registrovani i opremljeni spasilačkom opremom. Učesnicima je zabranjeno konzumiranje akohola tokom Regate, bacanje otpada u vodu ili na obalu, a obavezni su da poštuju javni red i mir, izbjegavaju incidente i povredu državne granice.

Organizacioni odbor je pozvao učesnike da se odgovorno ponašaju, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge učesnike Regate i kako bi ovaj događaj bio dan druženja i dobre zabave.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )