FOTO: null

BIJELJINA - Ukupna vrijednost infrastrukturnih projekata koji su realizovani prošle godine na području Bijeljine iznosi 690.321 KM, od čega je iz budžeta Grada obezbijeđeno 575.922 KM, a eksterni izvori iznose 114.398 KM, navedeno je u izvještaju o ostvar

Prema izvještaju, koji će se naći pred odbornicima na predstojećoj sjednici Skupštine grada, ukupna vrijednost projekata koji nisu planirani Strategijom razvoja, a realizovani su u prošloj godini, iznosi 2.408.574 KM, a iz budžeta grada uloženo je 982.281 KM, dok su donacije iznosile 1.426.290 KM. 

U prošloj godini urađeno je pet kapitalnih infrastrukturnih projekata - sanacija vodovodne mreže, izgradnja-proširenje vodovodne mreže, izgradnja i rekonstrukcija toplovodne mreže, izgradnja kružne raskrsnice "Bled", te izgradnja infrastrukture puteva i ulica u saradnji sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice. 

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 151.186 KM, od čega iz budžeta grada 75.593 KM, a Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice 75.593 KM. 

Prilikom realizacije projekta izgrađeno je 1.380 metara saobraćajnica sa asfaltnom podlogom. 

U okviru modernizacije putne mreže na području grada Bijeljina u prošloj godini izvedeni su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Nikole Tesle, 27. marta, Žrtava fašističkog terora i Srpske vojske. 

Vrijednost izvedenih radova je 128.851 KM, a projekat je u potpunosti finansiran iz budžeta grada.

Pred odbornicima Skupštine grada 27. marta će se naći i realizacija izgradnje i proširenja vodovodne mreže. 

U okviru realizacije ovog projekta potpisana su ukupno 24 ugovora u iznosu od 194.024 KM, od čega su 155.219 KM sredstva iz budžeta grada i 38.804 KM sredstva mjesnih zajednica. Ugovori su realizovani, a ukupna dužina novoizgrađene vodovodne mreže iznosi 2.847 metara. 

Programom izgradnje komunalne infrastrukture na području Bijeljine za prošlu godinu planirana su sredstva za sanaciju vodovodnih mreža sa ciljem smanjenja gubitaka na mreži. 

Između Grada i "Vodovoda i kanalizacije" Bijeljina zaključen je Sporazum o realizaciji programa za smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži i zaštiti životne sredine. 

Na osnovu ovog sporazuma izvršena je rekonstrukcija vodovodnih mreža u ukupnoj dužini 271 metar /Ulica Marka Miljanova u dužini 48 metara, Ulica vladike Gavrila u dužini 80 metara i Karađorđeva ulica, Dvorovi, u dužini 143 metra/. 

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 20.031 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Grada. 

U okviru poslova na izgradnji komunalne infrastrukture, u Bijeljini su u prošloj godini izvršeni potrebni radovi i nabavka materijala na rekonstrukciji i izgradnji toplovodne mreže u ulicama Majora Dragutina Gavrilovića, Svetog Save i Dositeja Obradovića, u ukupnoj vrijednosti od 196.226 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )