FOTO: null

Smjene načelnika gradskih Odjeljenja neće ugroziti započete projekte Gradske uprave, jer prema Zakonu o lokalnoj samoupravi gradonačelnik je nadležan za funkcionisanje Gradske uprave, te on određuje nadležnosti načelnika.

U sklopu Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u toku je realizacija projekata u vrijednosti 743.000 KM. 

- U naselju Kruševlje namjeravamo da izgradimo kanalizaciju u vrijednosti 170.000 KM. U toku je pošljunčavanje nekategorisanih i gradskih makadamskih puteva za šta je izdvojeno oko 370.000 KM, dok je za održavanje i popravke puteva lokalnih i nekategorisanih izdvojeno je oko 133.000 KM. Za uređenje gradskog parka izdvojeno je oko 40.000 KM, a za asfaltiranje staza oko kasarne oko 7.000 KM. U toku je košenje ambrozije u svim mjesnim zajednicama, što je već primjetno u većini dijelova Grada. Takođe, u toku su i aktivnosti na usavršavanju svjetlosne signalizacije u Gradu, a nedavno je pušten u rad semafor u blizini Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“. Oko 12.000 sijalica biće promijenjeno štedljivim, što će doprinijeti uštedama električne energije - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. On je istakao da su u toku  tenderi za izbor izvođača radova asflatiranja lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta će biti izdvojeno oko 500.000 KM, kao i za izgradnju saobraćajnica u industrijskoj zoni, za šta će biti izdvojeno 430.000 KM. Na osnovu GOLD projekta za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni, biće obezbjeđeno oko 350.000 KM.

- U planu je projekat izgradnje mosta na putu za Ugljevik, odnosno Tuzlu. To je usko grlo u slučaju velikih padavina, jer Majevički obodni kanal nema kapacitet da primi toliko vode. Takođe, u planu je i projekat izgradnje kružne saobraćajnice kod parka - najavio je Mićić, dodajući da je poništavanje odluke o regulacinom planu „Centar“ loš potez nove skupštinske većine te može omesti realizaciju ova dva projekta, kao i da se nada da će nova skupštinska većina prekinuti osporavanje prodaje zemljišta u industrijskoj zoni.

Odjeljenje za društvene djelatnosti intenzivno radi na poboljšanju uslova u školskim objektima.

- Nastavljeni su radovi na izgradnji škole i vrtića u mjesnoj zajednici Ledinci, za šta je izdvojeno noko 500.000 KM, a postoji ideja da se napravi funkcionalan školski objekat u Gornjem Magnojeviću. Za izgradnju Centra za socijalni rad do sada je obezbjeđeno oko 1.400.000 KM. Neophodno nam je još oko 900.000 KM da bi ovaj objekat bio u potpunosti funkcionalan - istakao je Mićić.

Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu realizovaće želju porodica poginulih boraca da Spomen soba bude u sklopu Muzeja.

- Dobili smo odobrenje Komisije za zaštitu kulturno-istorijskih spomenika RS, te će uskoro početi radovi na izgradnji ovog objekta - najavio je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )