FOTO: null

Na području Tuzlanskog kantona u poslednja 24 časa evidentirano je reaktiviranje klizišta na tri lokacije koja ne ugrožavaju stambene objekte, saopšteno je danas iz Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite Tuzla.

Jedno klizište evidentirano je u naselju Špionica, opština Srebrenik, a dva na području opštine Sapna u Mjesnoj zajednici Rastošnica.

Klizišta se nalaze na poljoprivrednom zemljištu.

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra, tim Civilne zaštite za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla vršio je preuzimanje i uništavanje ovih sredstava na području Zeničko-dobojskog kantona. 

Tim Civilne zaštite za deminiranje Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla vršio je ispomoć na deminiranju terena na području Posavskog kantona.

Preuzimanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava i ispomoć na deminiranju terena rađeno je u saradnji sa Federalnom upravom Civilne zaštite.

Mašinski tim Federalne uprave Civilne zaštite /Plant/ nastavio je aktivnosti na raščišćavanju porušenih objekata na području opštine Sapna u mjesnim zajednicama Škahovica i Rastošnica.

Vodostaj na brani Hidroakumulacije Modrac iznosi jutros 198,39 metara nadmorske visine, što je u odnosu na jučerašnje mjerenje nepromijenjeno. Tačka preliva na ovoj hidroakumulaciji iznosi 200 metara nadmorske visine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )