FOTO: null

Zamjenik ambasadora Austrije u Bih Volfgang Til posjetio je proteklog vikenda Bijeljinu, gdje je sa šefom Kabineta Gradonačelnika Miletom Pejčićem i šefom Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankicom Todorović razgovarao o mogućnostima za saradnju.

- Prijatno sam iznenađen potencijalima Grada Bijeljina, kao i naporima Gradske uprave koje ulaže da bi se nastavio razvoj i napredak Semberije. Bijeljina je izuzetno dobro pozicioniran Grad u BiH, što otvara brojne mogućnosti saradnje sa okruženjem - naveo je Til.
On je istakao da je na sastanku bilo riječi i o zaštiti životne sredine i unapređenju sistema grijanja u Gradu.
- U Beču se otpad iskorištava za preradu i dobijanje električne energije, što je izuzetno korisno riješenje, pa smo razgovarali o mogućnostima primjene ovog rješenja i u Bijeljini - pojasnio je zamjenik austrijskog ambasadora.
Šef Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić naveo je da je na sastanku razgovano i o brojnim mogućnostima rješavanja izazova u oblasti infrastrukture i privrednog razvoja.
- Predstavili smo bijeljinske potencijale i otvorene mogućnosti za saradnju, s obzirom na to da je jedan od primarnih  ciljeva Gradske uprave da privuče investitore u Bijeljinu. Nadamo se da ćemo uspostaviti saradnju i dobiti podršku Austrije za realizaciju naših projekata - istakao je Pejčić, dodajući da će Gradska uprava razmotriti austrijske ideje kada je riječ o mogućnostima prerade otpada. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )