FOTO: novosti.rs

Nema šta mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, a oni to nisu znali, priča Razija Mujanović.

Jedna od najpoznatijih anegdota sporta s ovih prostora sigurno je ona "Ma igraj Razo, boli te...", a ide nekako ovako: Kraj osamdesetih Razija Mujanović, najbolja košarkašica sa ovih prostora, imala je u tuzlanskom Jedinstvu (svom prvom klubu) prosjek po utakmici od 28 koševa i 12 skokova. Impresivno.

 Toliko da je zavidjela i publika po dvoranama bivše države pa su joj dobacivala: 'Razija je muško' i 'Raza ima pišu'. A prema anegdoti, Razija se okrenula tadašnjem treneru Mihajlu Mikiju Vukoviću i požalila se: 'Treneru, oni meni kažu da sam muško', a Miki je na to odgovorio: 'Ma igraj Razo, boli te k**ac!'

Ipak, Razija je objasnila cijelu situaciju i odbranila svoga trenera Mikija.

- Znate kako to ide. Na terenima su ljudi iz publike često znali da provociraju, svašta su govorili, sve moguće provokacije da bi vas spriječili u igranju, ali da je Miki to rekao - nikada! Miki je prije svega bio velik pedagog, on pred nama nikada nije opsovao, nikada nije upotrebio riječ j**i ga. On je velik i dobar trener. Mi smo imali i vaspitne na treninzima, morali smo da znamo da se ponašamo i na terenu i izvan njega. A što se publike tiče nema šta mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, a oni to nisu znali, priča Razija Mujanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )