FOTO: null

Inspektor za bezbjednost saobraćaja CJB Bijeljina Radenko Knežević rekao je da u zonama nekih gradskih škola ulična rasvjeta nije na dovoljno dobrom nivou, a uočeno je i da neke školske zone nemaju odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju, pa je informacija

Knežević je istakao da su policijski službenici snimili stanje putne infrastrukture, saobraćajne signalizacije, kao i oznaka na kolovozu u zonama svih osnovnih i srednjih škola na području CJB Bijeljina, da bi djeca bila što bezbjednija na trasama kretanja od kuće do škole. 

On je pozvao vozače da u zonama škola obrate više pažnje i prilagode brzinu kretanja da bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo. 

Knežević je naglasio da CJB Bijeljina, u saradnji sa Auto-moto društvom "Semberija", tokom septembra, u dvije faze, provodi tradicionalnu akciju MUP-a i Auto-moto saveza Republike Srpske "Zaštitimo djecu u saobraćaju". 

"U prvoj fazi, do 15. septembra, u dogovoru sa direktorima i pedagozima osnovnih škola na području Centra, biće održano predavanje učenicima od prvog do četvrtog razreda o bezbjednom učešću u saobraćaju. U drugoj fazi, tokom cijelog mjeseca, biće pojačano prisustvo policije pred i oko škola", rekao je Knežević novinarima u Dvorovima u čijoj osnovnoj školi je učenicima podijeljen edukativni materijal. 

On je naveo da će biti pojačana i kontrola brzine kretanja vozila, kao i kontrola poštivanja odnosa vozač-pješak. 

"Kampanja koju provodimo u posljednjih nekoliko godina daje dobre rezultate, što potvrđuje i činjenica da u tom periodu nismo imali ni lakše povrede, niti smrtno stradale djece u školskim zonama", rekao je Knežević. 

On je apelovao da vozači ne zaustavljaju i ne parkiraju vozila na trotoarima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )