FOTO: null

U saradnji sa SIPA, MUP RS sproveo akciju "Piramida" i uhapsio 18 dilera. Uhapšeni u više gradova Srpske odranije su poznati policiji

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS uhapsili su juče 18 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima na području Banjaluke i Prijedora.

U akciji su "pali" Muhamed Halilović Pota (39), Dragan Stanišić (33), Milan Pičulin (34), Dragan Maksimović (38), Tihomir Novaković (42), Miloš Dulić (36), Vedran Žolja (33), Julija Halupa (34), Dalibor Mačak (36), Ognjen Kokić (35), Nebojša Janjić (44), Nedeljko Šućur (47), Zoran Šavija (59), Dalibor Živković (26), Dragomir Živković (46), Branko Milivojiša (55), Nedžad Bašić (35) i Edin Behremović (48).

Direktor Policije RS Darko Ćulum na konferenciji za medije je rekao da je akcija sprovedena u saradnji sa SIPA, a izvršena su 23 pretresa u Banjaluci, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Sanskom Mostu i Visokom.

- Tokom akcije pronađeno je i zaplijenjeno 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane i 32 grama spida. Svi uhapšeni su odranije poznati policiji kao višestruki prestupnici i počinioci krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge - rekao je Ćulum.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS Darko Ilić pojasnio je da je akcija pokrenuta u aprilu i da je njen cilj bio da se dokumentuje i dokaže distribucija narkotika od dilera do zavisnika.

- Bazirali smo se na ulično dilovanje droge. Za šest mjeseci dokumentovali smo 20 primopredaja droge od prodavca do krajnjeg uživaoca - rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, svi osumnjičeni su se bavili dilovanjem, a drogu su nabavljali iz Sarajeva i Sanskog Mosta.

- Ova grupa nije imala hijerarhiju i jasno podjeljenu organizaciju sa određenim ulogama i zadacima, već se od jednog do drugog dilera širila poput piramide. Nastavljamo rad s ciljem da onemogućimo dostupnost droge na ulicama Banjaluke i drugih gradova - istakao je Ilić.

"BOGATI" DOSIJEI

Većina osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i već je osuđivana i privođena zbog droge i drugih teških krivičnih djela. Tu se izdvaja Muhamed Halilović, koji je odležao sedam godina zatvora zbog učešća u razbojništvu u kojem je 2003. godine ubijena Radmila Budić. U januaru 2009. izašao je na uslovnu slobodu i izvršio razbojništvo u kladionici, za šta je osuđen na pet godina zatvora.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )