FOTO: Alo.rs

Sve je veća potražnja za zanimanjem šetač pasa. Oni umjesto vas šetaju vašeg pse kada vi zbog posla ne stižete.

Šetač pasa Nenad Filimanović bavi se tim poslom osam godina i za TV Prva kaže da je to super posao za one koji vole životinje jer od toga može da se živi.

– Šetnja pasa košta 300 dinara po satu. Skoro svako sebi može da priušti da plati da mu psa prošetamo bar dva puta dnevno što je 600 dinara. Koleginica Jelena i ja se njima i bavimo kada ih izvedemo – govori Nenad.

Filimanović kaže da je primjetno to da maltene svake godine sve više ljudi ostavlja svoje pse da se šetaju. To je slučaj kod onih koji nemaju dovoljno vremena jer moraju da rade, a vole pse, pa se onda za pomoć obraćaju šetačima.
– Vlasnici dovedu psa do mene ili se nađemo ovdje u parku… Najviše pet do šest pasa može da se izvede u šetnju u jednom trenutku, ako su mali. Ako su veliki, onda manje. Šetanje traje oko sat vremena – otkriva Fimilanović.

– Naš radni dan počinje u 7 i završava se u 11 uveče. Provodim oko 18 sati napolju svaki dan, nema veze da li je kiša ili snijeg – dodaje Nenad.

Nenad ne planira da se zaustavi na ovome, jer od prostora u kom sada drži pse koje vrati iz šetnje dok gazde ne dođu po njih, planira da napravi i dnevni boravak za životinje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )