FOTO: InfoBijeljina

Samo tokom ove godine, policija je evidentirala sedam saobraćajnih nezgoda na raskrsnici bijeljinskih ulica Zmaj Jovina, Gavrila Principa i Nikole Tesle, a uzroci bi se mogli tražiti u neusklađenosti rada semafora i nesavjesnosti vozača.

U stvarnosti, broj udesa na ovoj lokaciji je, sasvim je moguće, i veći, ako se uzme u obzir da se vozači, nakon nezgoda sa manjom štetom, često dogovore, te ne traže uviđaj.

Da je riječ o i te kako velikom problemu, uvjerila se i ekipa portala InfoBijeljina, koja je, tokom snimanja kadrova, uočila vozače koji prolaze dok im semafor pokazuje žuto, pa čak i crveno svjetlo, što se smatra grubim prekršajem za volanom.

I to nije sve, jer smo nelogičnosti primijetili i u saobraćajnoj signalizaciji. Naime, u momentima dok vam, kada idete iz Zmaj Jovine prema Ulici Nikole Tesle, semafor žutim signalom pokazuje da zaustavite vozilo jer slijedi crveno svjetlo, u isto vrijeme se i u Ulici Gavrila Principa, gdje je bilo crveno svjetlo, uključuje žuto, kao znak da se pripremite za polazak.



U praksi to može značiti da su, ukoliko vozač iz Zmaj Jovine ulice ne uspije, ili ne odluči zaustaviti vozilo na žuto svjetlo, a drugi vozač, u Ulici Gavrila Principa, krene na žuto, šanse za sudar velike.

Objektiv našeg reportera snimio je jednu upravo takvu situaciju: dok siva tojota ide iz Zmaj Jovine prema Ulici Nikole Tesle, semafor mu pokazuje žuto svjetlo, a vozači u Ulici Gavrila Principa već imaju zeleno svjetlo za skretanje udesno, prema Ulici Nikole Tesle.



U svakom slučaju, ova ulica je mjesto gdje skoro svakog mjeseca gledamo saobraćajne nezgode i dijelove vozila razbacane po putu.

“Neću da kažem da su vozači ‘zlatni’. Nisu. Ima nas svakakvih, kako pažljivih, tako i bahatih, koji namjerno idu na žuto svjetlo, pa i crveno. Ali, pošto nadležni očigledno ne mogu značajnije da utiču na svijest vozača, preostalo im je samo jedno, da konačno usklade rad semafora na ovoj lokaciji. Stvarno nema smisla da se okreće glava od ovoga. Ljudi su uspjeli riješiti saobraćajne probleme u gradovima kojim idu milioni vozila, a ovi naši ne uspijevaju ‘srediti’ jednu običnu raskrsnicu”, rekao nam je jedan Bijeljinac.

InfoBijeljina iz Gradske uprave nezvanično saznaje da će radnici nadležnog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine reagovati ubrzo, te ovaj dugogodišnji problem riješiti u narednim danima.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )