FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

Košarkaši Crvene zvezde zabilježili su veliku pobjedu u 15. kolu Evrolige protiv Olimpijakosa 88:81 i na taj način ostali u dobroj pozociji u borbi za plasman u plej-of.

Šampion Srbije i ABA lige nastavio seriju pobjeda nad grčkim velikanom. Sada ona iznosi tri meča, ali nije na poluvremenu djelovalo da će biti ovako pozitivan rasplet. Napad nije funkcionisao, Olimpijakos a posebno Brendon Pol, pogađao je sve i na poluvrijeme otišli su gosti sa +12, iako su imali maksimalno 13 poena viška. 

Ipak, mnogo bolja odbrana u drugom dijelu, i više raspoloženih igrača u napadu pored sjajnog Lorenza Brauna, koji je zaigrao prvi put posle povrede, u prvom redu Berona, Gista i Lazića, uticali su da se napravi veliki preokret. Treći period dobijen je 25:13, a meč je riješen sredinom poslednje dionice kada se Zvezda odlijepila na osam poena - 71:63. Do kraja imala je i Zvezda +13, pa je u finišu nastupilo blago opuštanje za konačnih.

Briljirao je Lorenzo Braun sa 34 poena (11/18 za dva, 2/4 za tri poena), a pratio ga je košgeterski Bili Beron sa 17. Na drugoj strani Brendon Pol je postigao 21 poen, Nikola Milutinov imao dabl dabl od 15 poena i 11 skokova.

Crvena zvezda je 13. sa skorom 6-9 i ima dvije pobjede manje za osmomplasiranim Armanijem, dok Olimpijakos ima isti skor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )