FOTO: null

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je poslaniku PDP-a Jeleni Trivić da se borba protiv lažnih diploma vodi u okviru zakona i nadležnih institucija, a ne preko medija i politički motivisanih inicijativa u Narodnoj skupštini.

Rajčević je naveo da bi pitanje, koje mu je Trivićeva uputila o konkretnim načinima borbe Vlade protiv tzv. lažnih diploma, volio da shvati kao nepolitičko, a naročito ne kao politikantsko.

"U tom smislu bih joj skrenuo pažnju na nedavni, javnosti dobro poznat slučaj i postupak koji je vođen pred Ministarstvom, koje je drugostepenim rješenjem, uprkos svim laži i pritiscima kojima sam bio izložen zajedno sa saradnicima, okončan u skladu sa zakonom i utvrđenim činjenicama od prosvjetne inspekcije", istakao je Rajčević Srni.

On je dodao da je to jasan pokazatelj odlučnosti i istrajnosti da se borba protiv ovakvih pojava vodi isključivo u okviru zakona i nadležnih institucija, a ne preko medija i politički motivisanih inicijativa u Narodnoj skupštini.

Rajčević je ocijenio da rad u vlasti od opozicionog rada razlikuje odgovornost za odluke koje se donose, te naveo kako su one krupne, a odgovornost ogromna.

"S obzirom da dolazi iz akademske zajednice, pozvao bih Trivićevu da retoričko umijeće i intelektualnu auru, koju nesumnjivo nosi, iskoristi za stvaranje pozitivne klime u opoziciji u vezi sa donošenjem novih zakonskih rješenja u oblasti visokog obrazovanja, čiji je značajan dio posvećen upravo borbi protiv ovih negativnih pojava", istakao je Rajčević.

Prema njegovim riječima, takvom političkom praksom bi, kao odgovorni ljudi, zajedno poslali poruku da su na visini zadatka, koji su im postavili građani Republike Srpske, a je napredak u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )