FOTO: null

Pobedom nad Nišikorijem i titulom u Barseloni Rafael Nadal izjednačio je rekord Giljerma Viljasa po broju titula na šljaci (49), ali kaže da to nije najvažnije.

“Bilo mi je bitno da pobedim u meču, rekordi nisu važni, o tome ćemo govoriti kada završim karijeru. Ostvario sam mnogo velikih pobeda na šljaci, fantastično je što sada i u Barseloni imama devet titula“, rekao je Španac, koji je po devet puta slavio i u Monte Karlu i na Rolan Garosu.

“Ove sezone bio sam svestan da igram dobro, dok to prošle sezone nije bio slučaj. Već neko vreme nadao sam se da će doći dve nedelje kao što su bile ove dve, događalo mi se da gubim meč koji je trebalo da dobijem i to je menjalo dinamiku“, dodao je Nadal. 

Rafa je osvojio dva turnira u nizu prvi put od 2013. godine i pobeda u Sinsinatiju i US openu. 

“Mnogo sam srećan zbog pobede i zbog dobre igre, nisam izgubio ni set, a sada sam u finalu dobio jednog od najboljih na svetu. Uživaću malo u pobedi, a onda ću da razmišljam o Madridu“. 

Nadal je još jednom prokomentarisao i navode da se “vratio“. 

“Svi imaju pravo na svoje mišljenje, dokle god ga daju s poštovanjem. Svakog dana pokušavam da se poboljšam, nikada nisam bio nadmena osoba i za mene to što sam bio peti ne znači da sam ’otišao’. Ima gorih i boljih godina, pa nisam bio 25. na svetu“, zaključio je Španac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )