FOTO: InfoBijeljina.com

Radnici bijeljinskog BUK prometa danas su počeli sa postavljanjem klupica na novom šetalištu pored kanala Dašnica.

Građani ne kriju oduševljenje što se ovaj projekat privodi kraju, a zadovoljni su što su dobili prostor za šetnju i rekreaciju. 

Podsjetimo, projekat uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina realizuje se prema planiranoj dinamici i ulazi u završnu fazu. Radovi su počeli u junu 2018. godine i projekat bi u potpunosti trebalo da bude završen do septembra ove godine.

ZAVRŠNI RADOVI U TOKU Šetalište pored kanala Dašnica dobija i ...

U okviru projekta uređenja kanala Dašnica vršila se regulacija korita u dužini od 2,6 kilometra. Uporedo sa regulacijom korita, obale su obložene kamenom kako bi se zadržao prirodni izgled kanala.

Izgrađene su pješačke staze, 960 metara kanalizacione mreže, a postavljeno je i 25 galerija s rasvjetom i drugim pratećim sadržajima.

Novi drvored na šetalištu pored Dašnice /FOTO/ @ InfoBijeljina

Uz Vladu Republike Srpske i resorno ministarstvo, učesnici u projektu uređenja kanala Dašnica su Javna ustanova "Vode Srpske" Bijeljina kao investitor i Grad Bijeljina. Izvođač radova je firma BUK promet.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )