FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

Na Međunarodni praznik rada 1. maja mesare i ribare u Bijeljini mogu da rade do 11.00 časova, navodi se u odluci gradonačelnika.

Prvi i drugi dan prvomajskog praznika, kao i Dan pobjede nad fašizmom 9. maja, su republički praznici i neradni dani.
 
Redovno radno vrijeme i za vrijeme republičkih praznika u Bijeljini biće za apoteke, veterinarske ambulante, ugostiteljske objekte, benzinske pumpne i gasne stanice i trgovine na malo u sklopu benzinskih pumpi.
 
Ova odluka odnosi se i na trgovine na malo na autobuskoj stanici, trgovine na malo pogrebnom opremom, privredni subjekti koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolače, kao i prodajna mjesta "Lutrije Republike Srpske".
 
Radno vrijeme dragstora je od 00.00 do 24.00 sata svaki dan.
 
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koje zahtijeva proces rada.
 
Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana i u praznične dane dužne su da rade zdravstvene ustanove, vatrogasna jedinica, preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika i oni imaju obavezu da obezbijede dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )