FOTO: null

U subotu je u Bijeljini odigrana prva utakmica plej ofa Prve košarkaške lige Republike Srpske. Radnik je dočekao Kozaru i slavivši poprilično ubjedljivo stekao prednost u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Radnik je u plej of ušao kao prvoplasirana ekipa iz regularnog dijela sezone što mu je pred početak polufinalne serije dalo epitet favorita.

Tu ulogu su izabranci Igora Mihajlovića itekako opravdali u prvom meču sa gostima iz Gradiške koje su savladali poprilično ubjedljivim rezultatom 82-56.

Dugo su igrači Kozare sasvim dobro parirali Radniku, tri četvrtine su imali rezultatski priključak, da bi domaći tek na početku odlučujućeg perioda igre napravili dvocifrenu razliku, prelomili utakmicu i iskontorlisali njen tok do samog kraja.

Pored do sada standarnih mladih snaga Radnika, Markovića i Drljače, i ostali igrači koji predstavljaju budućnost bijeljinske košarke dobili su svoju priliku u posljednjim minutima meča, i dali svoj doprinos konačnoj razlici od 24 poena u korist Radnika.

Ipak, nešto ležernijoj posljednjoj četvrtini prethodila je velika borba. Radnik je u većem dijelu meča imao prednost, ali ona je uglavnom iznosila par poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 16-13, a na poluvrijeme su domaći otišli sa vođstvom od 6 poena, 33-27, zahvaljujući veoma agresivoj odbrani u tom periodu.

Treća četvrtina je takođe bila rezultatski neizvjesna, gosti su bili malo efikasniji u ovom periodu i dobrim procentima šuta prišli Radniku na samo dva poena razlike, čime su nagovijestili zanimljivu završnicu meča.

U četvrtoj četvrtini Radnik je igrom ponovo ličio na onu ekipu koja je dominirala regularnim dijelom sezone, raznovrsnim napadačkim akcijama postigli su čak 33 poena u ovom periodu dok su goste zaustavili na svega deset.

Konačan rezultat, 82-56, dosta ubjedljivo ali ipak nedovoljno za opuštanje pred revanš koji je na programu sljedećeg vikenda u Gradišci gdje će košarkaši Radnika imati prvu meč loptu za plasman u finale plej ofa za koje se, podsjećamo, u drugom polufinalnom paru bore Borac i Rogatica.

Pobjedi Radnika u prvom meču plej ofa najviše su doprinijeli Krajišnik sa 24 i Kokoruš sa 18 poena. Goste je u rezultatskom priključku dugo držao Radić, ali njegovih 15 poena nije bilo dovoljno za povoljniji rezultat Kozare. Radnik u ovoj seriji ima prednost domaćeg terena, te će slučaju neriješenog rezultata posle drugog meča, majstorica biti odigrana u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )