FOTO: ilustracija / Sport Primus

Još jedan minimalan poraz fudbalera Radnika, drugi uzastopni, u Premijer ligi BiH. Nakon Željezničara, u prošlom kolu, Radnik je poražen i od trostrukog, uzastopnog prvaka BiH, ekipe Zrinjskog koja je u Bijeljinu došla sa ulogom favorita.

Radnik je pružio dostojan otpor prvaku, poklonio pogodak gostima, a njegovi napadači ponovo nisu iskoristili veliki broj izglednih prilika. Pored neefikasnosti, još jedan veliki problem javlja se u poslednje vrijeme u igri Radnika. To su velike greške u odbrani, koje omogućavaju protivničkim igračima da postižu lagane pogotke. 

Kada je riječ o samoj utakmici gostima je pripalo prvo poluvrijeme a u nastavku Radnik je bio bolji, imao kontrolu lopte, stvarao prilike, ali je odlični golman Ivan Brkić nekoliko puta odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. 

Susret su bolje otvorili domaći fudbaleri. Irfan Hadžić je pobjegao Slobodanu Jakovljeviću, ali je šutirao pravo u Brkića. Gosti su došli do prednosti nakon katastrofalne greške iskusnog Radoslava Aleksića, koji se poigravao na ivici kaznenog prostora, Amer Bekić mu oduzeo loptu, šutirao, Mladen Lučić uspio odbiti njegov udarac a lopta se odbila do Bilbije koji pogadja sa desetak metara. 

Pokušali su domaći brzo doći do izjednačenja, ali je najprije pored gola šutirao Velibor Đurić, a zatim na asistenciju Djurića, Aleksandar Glišić je u prilici, no još jednom Brkić odlično brani. Prilika za goste bile je i u 33. minutu. Bilbija je proigrao Bekića, koji je sam pred Lučićem, ali požrtvovanom paradom golman Radnika sačuvao je svoju mrežu. U tom duelu povrjedio se napadač Zrinjskog koji je pet minuta kasnije napustio teren. 

U nastavku prvi su zaprijetili gosti. Bilbije odlično šutira glaviom, Lučić još jednom odlično intereveniše. Nakon toga slijedi period bolje igre domaćih. Ognjen Đelimić je u 51. minutu ostao sam iza odbrane Zrinjskog, sudario se sa Hadžićem a odbrana gostiju inetervenisala. Pokušao je Hadžić pet minuta kasnije, još jednom Brkić bolji. Glišić je do kraja meča pokušao dva puta, bio je neprecizan, kao i Djurić i Mekić.

- Mislim da smo poklonili gol Zrinjskom. Nije nam prvi put da ovako jeftino primamo golove. Tokom čitave utakmice smo ako ne bili bolji protivnik, atakovali smo, ali za nešto više morate dati gol. Sada nam slijedi Zvijezda 09, odmorit ćemo se i dati maksimum na toj utakmici, kazao je Žižović.  

Na kraju Zrinjski je uspio u sojoj namjeri da slavi, uz dosta muke, a Radniku ostaje da tokom narednih dana analizira igru pojedinaca, u svim linijama igre, pokuša ispraviti vidne greške i vratiti se u seriju dobrih rezultata. Priliku za poboljšanje bodovnog salda imaće već u narednom kolu kada se u Ugljeviku igra lokalni derbi izmedju Zvijezde i Radnika. Meć se igra u srijedu u Ugljeviku

D. Tešić

  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )