FOTO: null

Vjerujem da ćemo uspješno obaviti domaći zadatak i da će Radnik ostati u BH Telekom Premijer ligi.

Petrović: Radnik će ostati u Premijer ligi

U godini u kojoj obilježava sedam decenija postojanja Radnik sebi ne smije dozvoliti ispadanje iz lige i učinićemo sve što je do nas da se to ne desi, rekao je na početku priprema Bijeljinaca za proljetni dio  sezone – rekao je šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović.

- Doveli smo pet novih igrača,a još ih toliko očekujemo. Želim da na svakoj poziciji imam po dva kvalitetna rješenja i maksimalno zaoštrim konkurenciju jer će samo tako svaki fudbaler pružati svoj maksimum. Fudbalere očekuje teške i naporne pripreme kakve je rijetko ko od njih do sada prošao, pošto na maksimalnu spremu želimo doći do bodova koje u drugim okolnostima ne bi mogli da osvojimo. Igrači koji su jesenas igrali za nas imali su individualni program rada tokom dvomjesečne zimske pauze, a mjerenja su pokazala da su na početak priprema došli u dobrom stanju. Izuzev jednog koji je teži  četiri i po kilograma od idealne težine i to će ga skupo koštati - saopštio je novinarima Slavko Petrović.

Zbog radova koji se izvode na Gradskom stadionu, Radnik će pripreme obaviti na igralištu u kasarni Oružanih snaga BiH u Bijeljini. Od 1.do 12. februara premijerligaš iz Bijeljine će boraviti na Crnogorskom primoru, a nakon povratka  slijedi završna faza priprema.

- Do odlaska u toplije krajeve održaćemo 26 treninga i dvije kontrolne utakmice sa Mačvom iz Bogatića i Hajduk Stankom iz Crne Bare. U Crnoj Gori potpuno ćemo se posvetiti fudbalskim stvarima i odigrati tri ili četiri utakmice sa jakim rivalima. Po povratku sa mora 13.februara igramo sa Donjim Sremom iz Pećinaca, a odigravanje pripremnih utakmica zaključujemo 21.februara susretom sa Podrinjem iz Janje - ističe šef stručnog štaba Radnika.

- Na prozivci se pojavio 21 fudbaler, među njima i četiri novajlije.To su povratnik iz Čukaričkog 16-togodišnji lijevi bek Branko Bajić, Taulent Kadrija slovenački internacionačac iz Gorice koji igra na poziciji zadnjeg veznog, štoper Branko Lukić koji je u karijeri nastupao za više klubova i desni vezni Dejan Makismović iz Kozare koji je sa šest golova najbolji strijelac Prve lige RS. Na početak priprema došao je i Alekandar Vasić prvotimac Mladosti iz Velike Obarske čija papirologija još uvijek nije završena. Slavko Petrović očekuje da bi se u igračkom pogonu uskoro mogao naći još jedan prvotimac Kozare,  štoper Ognjen Škorić koji je dio karijere proveo u Donjem Sremu iz Pećinaca, kao i još nekoliko igrača sa kojima se pregovara. Tu je i čuvar mreže Miroslav Orlić koji je čitavu jesen proveo u Radniku, ali zbog neamaterskog ugovora u Austriji nije mogao biti registrovan, a sada bez problema konkuriše za najbolji stastav.

- Uglavnom se radi o mladim ali i dovoljno kvalitetnim i iskusnim igračima za koje vjerujem da mogu preuzeti teret borbe za opstanak. Najstariji među njima je Marko Lukić koji je rođen 1990.godine, svi ostali su mlađi od njega -rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Od igrača iz jesenjeg dijela šampionata Radnik se odrekao usluga Slobodana Đurđića, Milana Basraka i Siniše Bajića, dok su neki mlađi igrači vraćeni u juniorski pogon.        

SKUPŠTINA

Predsjednik Upravnog odbora Radnika Predrag Jović rekao je da će se 22.januara održati Skupština Radnika,  nakon osam i po godina pauze,  koja treba da izabere novo uže rukovodstvo  pri čemu je, kako je istakao, moguća nova kadrovska postavka i u operatovnom dijelu  kluba o čemu će odlučivati novi Upravni odbor.  Za sebe je rekao da neće više obavljati funkciju  predsjednik Radnika  na kojoj se nalazi tri i po godine.                                                                                                                                                

PROZIVKA

Na prozivci se pojavio 21 fudbaler. To su golmani Boriša Bodiroga i Miroslav Orlić, te Mihajlo Marković, Branko Bajić,Željko Krsmanović, Marko Obradović, Marko Lukić, Dejan Maksimović, Ranko Galešić, Mirza Hasanović, Aleksandar Ćosović, Dragan Došlo, Aleksandar Vasić, Slađan Antić, Stanko Ostojić, Đoko Milović, Eldin Mašić, Milivoje Lazić, Jovan Vučinić, Samir Memišević i Taulent Kadrija. Zbog obaveza prema U19 selekciji BiH sa prozivke je opravdano izostao Ademin Hadžić.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )