FOTO: avaz.ba

Sarajevo je savladao Radnik 2:1 u posljednjem meču 5. kola Premijer lige BIH. Gol odluke postigao je bivši član bijeljinskog tima Besim Šerbečić u 79.minutu a prema prikazanom tim Mladena Žižovića je zaslužio barem bod.

Sarajevo je povelo u 31.minutu. Tatar je stigao dugu loptu i odigrao povratnu za Krstu Velkoskog, koji je bio precizan i savladao golmana Radnika Bilobrka. Bila je to praktično druga šansa na utakmici za domaći tim jer se ekipa iz Bijeljine odlično branila.

U nastavku je Radnik bio puno bolji rival. Semberski tim je krenuo veoma ofanzivno i to im se isplatilo u 64.minutu. Mekić je odlično proigrao Radovića koji je u šesnaestercu pronašao Demira Pecu koji pogađa za 1:1.

Sarajevo je zatim krenulo po novi gol a ofanzivnija igra domaćih je mogla skupo da ih košta. Radnik je odigrao sjajnu kontru a udarac Mahira Karića je krajnjim naporom zaustavio golman Kovačević.

U 79. minutu novo vođstvo za Sarajevo. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Bilobrk je zaustavio prvi udarac ali je bio nemoćan pa je u drugom bivši član Radnika Besim Šerbečić zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba i postavio konačnih 2:1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )