FOTO: facebook

Fudbaleri Radnika poraženi su na gostovanju u Zenici. Čelik je bio bolji i slavio pogotkom Šefke Okića koji je ljetos otišao iz Radnika kao višak u igračkom kadru.

Radnik je bio konkretniji tim u prvom poluvremenu, a veliku šansu da povedu imali su u devetoj minuti. Nakon greške odbrane Čelika Irfan Hadžić izlazi sam pred golmana Ružića, koji je takođe do skora igrao za Bijeljince, koji odlično reguje na udarac Hadžića i spašava svoj tim.

Čelik je iz prve šanse stigao do vođstva. Igrao se 21. minut kada je Ševko Okić sjajnim šutem sa vrha kaznenog prostora donio prednost domaćem tim od 1:0. U 33. minuti još jednu šansu pripremio je Okić, ubacio za Jurinu, ali Isić izbacuje loptu ispred napadača domaćeg tima.

Nešto veći posjed lopte je previše pomogao Bijeljincima pošto nisu uspjeli da stvore niti jednu izglednu priliku pred golom Čelika.

U nastavak susreta mnogo bolje je ušao domaći sastav. Dedić je u šutira preko gola, u 52. minutu Jurina pogodio stativu gola Radnika. Još jednom pokušava Šefko Okić, no je iz dobre pozicije šutirao preko gola. U drugom dijelu Radnik nije stvorio ozbiljnu priliku, tako da je pobjeda Čelika sasvim zaslužena, a Bijeljincima ostaje da poprave realizaciju, posebno na gostujućim terenima

- Čudna i zanimljiva utakmica sa naše strane. U prvom poluvremenu smo dominirali, imali kontrolu utakmice, te smo znali kako Čelik igra. Moramo postizati pogotke, jednostavno  imamo taj probem, pogotovo u gostima, rekao je trener Radnika Mladen  Žižović.nakon meča u Zenici

D.Tešić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )