FOTO: null

Tuzla -- Radnici firme Tuzla Kvarc, koji 13 dana štrajkuju glađu, iz očaja su u krugu fabrike iskopali sebi grobove

Oni su za sutra najavili da će se zaključati u prostorije firme i da nikoga neće pustiti da uđe u krug fabrike, pa ni medije, preneo je portal Tuzlanski.ba.

Inače, kako navodi ovaj portal, njihovo zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno. Hitna pomoć interveniše ali štrajkači odbijaju odlazak u UKC Tuzla jer nemaju novaca da plate zdravstvene usluge. 

Žalosna je ali istovremeno i sramotna činjenica, da ih za sve ove dane koliko su u štrajku glađu radnici Tuzla-Kvarca nije posetio niko ni od čelnika Grada Tuzla, niti od predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti TK-a, pa se radnici s pravom pitaju, čiji su oni u stvari građani?", navodi se u saopštenju Sindikata Solidarnost. 

Vlada Tuzlanskog kantona im je, kako se navodi, oduzela koncesije za eksploataciju jer je protiv firme podignuta optužnica za krađu peska zbog toga su se odlučili na štrajk glađu. 

Radnici i uprava tvrde da su problemi nastali jer su prijavili bivšeg pomoćnika resornog ministra Bahriju Imamovića za mito i korupciju koji je uhapšen i protiv kojeg se vodi sudski postupak. 

Radnici su pozvali pravosuđe da radi svoj posao, a da se njima omogući da rade svoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )