FOTO: null

Nezadovoljni poštovanjem koalicionog sporazuma radikali razmišljaju i o napuštanju većine u bijeljinskom parlamentu.

U redovima Srpske radikalne stranke u Bijeljini vlada veliko nezadovoljstvo njihovim statusom u bijeljinskoj gradskoj vlasti zbog čega nikada ne bi podržali Miću Mićića u eventualnoj kandidaturi za premijera Srpske, tvrdi za Istinu izvor iz ove stranke.

Oni čak razmišljaju o izlasku iz skupštinske većine u Bijeljini jer, kako kaže sagovornik, postoje jaki animoziteti između radikala i gradonačelnika Mićića.

– Prije lokalnih izbora 2012. godine između SDS i SRS potpisan je koalicioni sporazum koji su SDS i Mićić u više navrata prekršili pa se postavlja pitanje šta ćemo mi uopšte zajedno sa njima. Mićić nas šikanira i nizom poteza je pokušao da rasturi radikale u Bijeljini. Prema koalicionom sporazumu mi treba da imamo direktora Centra za kulturu, ali je Mićić na to mjesto imenovao kadar SDS. Štaviše, od dolaska nove direktorke članovi SDS koji su zaposleni u Centru trpe razne pritiske. Odbornik SRS u gradskom parlamentu Milenko Mitrović zbog toga je morao da napusti posao u Centru za kulturu, jer su pritisci bili nepodnošljivi. Slično je i po ostalim pitanjima jer radikali nisu ispoštovani za mjesta u upravnim i nadzornim odborima nekih gradski javnih preduzeće. Vodeći ljudi SRS, Dragan Đurđević, Milenko Mitrović, poslanica Neda Petrić i Radislav Kanjerić, kivni su na gradonačelnika i zbog toga ne postoji nikakva šansa da ga podrže ako slučajno dođe do njegove kandidature za predsjednika Vlade Republike Srpske, ističe sagovornik Istine iz Srpske radikalne stranke.

On otkriva da je u poslednje vrijeme održano više sastanaka između SDS i SRS u Bijeljini kojima je prisistvovao i Mićo Mićić. 

U ovim dogovorima nije postignut nikakav dogovor o podršci. Štaviše, animoziteti su pojačani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )