FOTO: null

Na današnjoj sjednici bijeljinske Skupštine na kojoj je, između ostalog razmatran izvještaj gradonačelnika i Gradske uprave za 2015. godinu došlo do burne rasprave između odbornika, javlja reporter portala InfoBijeljina sa lica mjesta.

Burna rasprava u gradskom parlamentu uslijedila je nakon izvještaja gradonačelnika Miće Mićića i Gradske uprave za 2015. godinu. Sasvim neočekivano, predsjednik skupštine Dragan Đurđević saopštio je da je njegova Srpska radikalna stranka isključena iz skupštinske većine, te da mu je to navodno saopštio načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić. Problem je nastao u Komisiji za izbor imenovanja.

Milorad Sofrenić je kazao novinarima u Skupštini da on smatra su se radikali sami isključili iz vladajuće koalicije.

"Nikoga mi nismo izbacili. Radikali nisu htjeli poštovati odluku većine i glasati prema dogovoru u skupštinskoj Komisiji za imenovanja, čime su se na neki način sami isključili iz vladajuće koalicije", kazao je Sofrenić.

Đurđević je potvrdio da je do problema u koaliciji došlo u vezi sa Komisijom za imenovanja čiju je smjenu danas tražio. 

Na pitanja o većini, koaliciji i izlasku radikala iz iste, Đurđević je bio kratak: "Ne znam, vidjećemo!"

Kako javlja reporter BN televizije svemu je prethodila rasprava za govornicom.

Naime, radikali su prozivali gradonačenika Bijeljine Miću Mićića za lično bogaćenje i nesavjestan rad u vezi sa poplavama u 2014. godini, dok ima je Mićić odgovorio da je on već dobio jednu presudu na Sudu protiv Dodika koji ga je optužio za iste stvari, te da nema potrebu da ponovo dokazuje ispravnost svojih postupaka. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )