FOTO: null

Auto-moto savez Republike Srpske savjetuje vozačima da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili večernjim satima, prave češće pauze u vožnji i uzimaju dosta tečnosti.

Prohodnost putnih pravaca je zadovoljavajuća, a na dionicama na kojima se izvode radovi obavezno je poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Otoka (granica Srpske i FBiH) - Novi Grad jedan saobraćaj se na mjestima gdje se izvode radovi odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom od sedam do 18 časova.

Otežano se saobraća i na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš na kojoj je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš. Na mjestu izvođenja radova vozila se od sedam do 18 časova propuštaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od sedam do 18 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza zbog čega će saobraćaj narednih dana biti preusmjeravan kroz Šamac.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

To je uslijedilo jer je u prošlogodišnjim poplavama došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na području Federacije BiH zbog radova usporeno se saobraća na putnim pravcima Doboj - Gračanica, Tuzla - Bijeljina, Jajce - Banjaluka, Sarajevo - Kiseljak i Čapljina - Stolac.

Na magistralnom putu Velika Kladuša - Bihać u mjestu Donji Purići zbog deminiranja terena od osam do 16 časova  dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )