FOTO: null

Zbog minerskih radova danas će dolaziti do povremenih petominutnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Doboj-Tuzla kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustave saobraćaja na ovoj dionici na snazi će biti od 12.00 do 17.00 časova. 

Auto-moto savez upozorio je jutros vozače da je na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske temperature vazduha moguća poledica. 

U Federaciji BiH zbog magle vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama na 50 metara, posebno na putu Konjic-Salakovac i Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik. 

Magle ima i na auto-putu Kakanj-Sarajevo sjever-Tarčin i na magistralnom putu M-5 Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, ali je vidljivost nešto bolja. 

Odroni su učestali na na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište. 

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je izmijenjen i regulisan privremenom signalizacijom. 

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim vožnje u naseobini Lišnja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, te na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka. Zbog izgradnje vijadukta na auto-putu saobraćaj će privremeno biti obustavljen na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva. 

Režim saobraćaja izmijenjen je i na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog. Izmjene saobraćaja na snazi su na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice. 

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, na dionici Vojne-Zovi Do, usporeno se saobraća.

Jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putu Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani zbog sanacije kolovoza, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta. 

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra. 

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Holding Drinaturs". 

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. U periodu do 1. aprila transport će se izvoditi u odjelu jedan "Kravica Polom", od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 "Križevica", a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam "Kravica Polom. 

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Sarajevo tranzit, gdje je zbog pomjeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila mase veće od tri i po tone i za autobuse. Dok traje zabrana ova vozila saobraćaju kroz grad. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Iz AMS vozačima skreću pažnja da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )