FOTO: null

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, osim na području Trebinja gdje je kolovoz mokar i klizav, a magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, saopštio je Auto-moto savez Repu

U jutarnjim časovima moguća je i poledica, posebno u višim planinskim predjelima. 

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, naročito na pravcima Karanovac–Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad–Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo. 

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po pretežno suvim kolovozima. 

Danas počinju radovi na deminiranju na dionici regionalnog puta Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. Obustava saobraćaja se izvodi u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila, od 8.00 do 16.00 časova. Radovi i obustave neće se izvoditi u dane vikenda i praznika. 

Pušten je u rad novoizgrađeni most u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva–Razboj.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta Prijedor-Šargovac, te na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka–Doboj /dionica Banjaluka–Prnjavor/, zbog čega je petlja "Mahovljani", zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice /lokalitet Mahovljanske petlje/ od 23.00 do 5.00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta. 

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. 

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja. 

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu i magistralnom sa uredno postavljenom privremenom signalizacijom. 

Na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja. 

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja do 15 minuta od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

U većem dijelu FBiH ovog jutra saobraća se po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji intenzitet vozila. Zbog magle vidljivost je smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na pravcima Konjic-Drežnica i Prozor-Jablanica gdje je vidljivost smanjena na 30-50 metara, u dijelovima Kantona Sarajevo i putevima u istočnim krajevima. 

Na dionici autoputa Kakanj-Zenica Jug u mjestu Donji Tičići saobraća se sporije, jednom trakom u oba smjera, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, gdje su u toku radovi na čišćenju kolovoza. 

Danas počinju radovi na magistralnom putu Matuzići-Jelah kod mjesta Kraševo, zbog čega će se od 7.00 do 17.00 časova na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske, još traju na prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, gdje se tokom dana saobraćaj povremeno odvija usporeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )