FOTO: null

U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po mokrim i vlažnim kolovozima, u kotlinama i uz riječe tokove ima magle koja ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja, a vrijeme pogoduje i čestim odronima kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske posebno skreću pažnju na puteve koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i izdvajaju pravce Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Rogolji - Mliništa, Jezero - Novo Selo, Karanovac - Kneževo - Ugar, Sastavci - Ustiprača, Višegrad - Vardište, Brodar - Rudo, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini i Gacko - Tjentište. 

Vozačima iz AMS savjetuju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna. 

Na auto-putu Glamočani - Čatrnja vozi se po vlažnom kolovozu. 

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u mjestu Naseobina Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan - Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka. 

Na magistralnom putu Bijeljina - Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko - Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna. 

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva - Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila. 

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra. 

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka - Doboj, na dionici Prnjavor - Doboj. 

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina - Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" iz Zvornika. 

Zbog velikog broja poziva na broj 1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj moguće je dobiti i na mobilne telefone 066/823-000 i 065/492-029. 

U Federaciji BiH zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je smanjena na 50 do 80 metara na putevima Srebrenik - Šićki Brod i Simin Han - Kalesija, kao i na putevima na području Odžaka i Orašja. 

Povremeno jakih udara vjetra i dalje ima na putu Livno - Šuica, kao i na putevima na širem području Tomislavgrada i Konjica. 

Učestali su i odroni na brojnim putnim pravcima. 

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit još je zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, a dok traje zabrana ova vozila saobraćaju kroz grad. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nisu zabilježena duža čekanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )