FOTO: InfoBijeljina

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da su sa svim relevantnim institucijama intenzivirane aktivnosti na planu parcelacije za dionicu auto-puta Vukosavlje-Brčko-Bijeljina, pa do Sremske Rače.


"Uz auto-put biće planirana i gradnja gasovoda koji je od strateškog interesa za Srpsku. To je nacionalni projekat Republike Srpske predviđen i prostornim planom Srpske", rekla je Golićeva u Narodnoj skupštini odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

Ona je navela da se prikupljaju primjedbe iz svih opština koje gravitiraju tom putu.

"Danas će biti održan sastanak svih uključenih strana, a primjedbe će biti razmotrene i biće dati odgovori. Vidjećemo tačno koja trasa i dionica može biti prihvaćena", rekla je Golićeva.

Ona je navela da su završene sve primjedbe kada je riječ o dionici od Brčkog preko Bijeljine do Sremske Rače, i to uz veliki angažman premijera i resornih ministarstava.

"Tu trasu smo na neki neki način dogovorili. Očekujem vrlo brzo pred poslanicima plan parcelacije upravo za tu dionicu auto-puta, jer je to od strateškog interesa", rekla je Golićeva.

Ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić naveo je da će do kraja mjeseca biti preseljen carinski terminal u Gradišci na novoizgrađeni prelaz u tom gradu i da će se to odnositi bar na teretna vozila jer bi se time rasteretio granični prelaz u Gradišci i smanjile gužve.

On je rekao da će nakon preseljenja terminala put u mjestu Čatrnja biti opterećen, ali da će se analizirati situacija kako bi u saobraćaju bili što bezbjedniji građani, a naročito djeca. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )