FOTO: null

Austrijski kancelar Verner Fajman presudio je evropskoj politici „otvorenih vrata“ izjavom da je budućnost Šengena pod znakom pitanja, smatra šef Međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Aleksej Puškov.

Fajman je u subotu saopštio da su austrijske vlasti uvele strožu kontrolu prilikom ulaska stranih državljana u zemlju, kao i da je to jednamjera ograničavanja Šengenskog sporazuma.

Prema njegovim riječima, austrijske vlasti su se preduzimajući te mjere vodile primjerom Njemačke, koja je takođe počela daleko strože da kontroliše granice.

Puškov je takođe rekao da „liberalna opsesija“ njemačke kancelarke Angele Merkel prema izbjeglicama može dovesti do raspada Šengenskog sporazuma i zatvaranja granica.

Prethodno je saopšteno da je čitav niz evropskih zemalja, među kojima su i Norveška, Švedska i Danska, privremeno obnovio kontrolu na granicama kako bi bio ograničen ulazak izbjeglica.

Prema informaciji agencije „Fronteks“, prošle godine je u EU ušlo oko 1,2 miliona izbeglica, a Evropska komisija okarakterisala je to kao najveći migrantsku krizu od Drugog svjetskog rata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )