FOTO: shutterstock

Punjene pečurke su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite jednim zanimljivim specijalitetom koji nije pretežak i koji će idealno ići uz neko piće. Ono što je još bolje jeste to što je dovoljno da punjene pečurke poslužite na jednom tanjiru , bez pribora jer je jedna pečurka dovoljna za jedan zalogaj.

Sastojci: 

1 pakovanje pečurki

2 kašike masilinovog ulja

2 veća crna luka

2 čena bijelog luka

pola šolje sjeckanih oraha

pola šolje parmezana

3 vezice svježeg peršuna

so i biber po ukusu

Način pripreme: 

Gljive prvo dobro operite, posušite i uklonite peteljke. Potom u pleh postavite papir za pečenje, poređajte gljive, posolite ih malo i prelijte uljem. 

Nakon toga napravite nadjev za punjenje na sledeći način: U tiganju propržite crni i bijeli luk, potom dodajte so i biber, pa isjeckane ili mljevene orahe. Sačekjate da se oni mali proprže i dodajte isjeckan peršun. Kada se smjesa prodinsta skinite sa vatre . U rendani parmezan dodajte smjesu koju ste propržili i sve dobro izmiješajte. Dobijenim nadjevom napunite pečurke. Pečurke pecite u već zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta,, u zavisnosti od vaše rerne.  I to bi bilo to! Veoma lako i ukusno! Ukoliko ovaj nadjev nije po vašem ukusu možete da promijeniti. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )