FOTO: null

Policijska uprava Bijeljina, podsjeća sve vozače, učesnike u saobraćaju da u periodu od 15. novembra tekuće do 15. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uslove.

U narednom periodu pripadnici Uprave, vršiće pojačanu kontrolu vozača u pogledu korištenja i posjedovanja zimske opreme.
 
Da podsjetimo vozače, pod zimskom opremom za putničke automobile, podrazumjevaju se, zimski pneumatici  sa dubinom gazećeg sloja pneumatika od minimum 4 milimetra ili ljetni profil pneumatika  sa istom dubinom, ali vozači moraju da posjeduju i lance za snjeg, pogodne za postavljanje na pogonske točkove. Dok za teretna vozila pored navedenog potrebno je posjedovati lopatu i vreću pjeska od 25 do 50 kilograma.
 
Napominjemo, da nepropisno rastojanje u kolskoj vožnji čest je uzrok saobraćajnih nezgoda u zimskim uslovima, iz kojih razloga je potrebno da vozači drže veće rastojanje.
 
Policijska uprava Bijeljina, apeluje vozačima da u zimskim uslovima saobraćaja prilagode brzinu kretanja stanju puta, s obzirom da zaustavni put vozila u takvim okolnostima može biti dva puta veći u odnosu  na zaustavni put na suvom kolovozu.
 
Pripremite svoj automobil za zimu i vozite oprezno!
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )