FOTO: Glas Srpske

Prvotimac Zvijezde 09 Ognjen Đelmić postavio je rijedak rekord, bar kada su u pitanju premijerligaški tereni. On je, naime, u subotnjem meču, koji je njegov tim odigrao protiv Mladosti (1:1), imao 200. nastup u Premijer ligi, a njegov pogodak za vođstvo Zvijezde 09 značio je da je i u dresu devetog kluba uspio da pogodi protivničku mrežu.

Premijerligašku karijeru započeo je u Laktašima, prije tačno deset godina, da bi nakon toga igrao još i za Drinu iz Zvornika, Zvijezdu Gradačac, Olimpik, Borac, u dva navrata Čelik, Željezničar, Radnik i sada Zvijezdu. U tih 200 nastupa u strijelce se upisao u 33 navrata, a rekord predstavlja to što je kao igrač svih devet ekipa uspio da bar jednom zatrese protivničku mrežu.

- Da budem iskren, nisam vodio evidenciju nastupa, tako da nemam tačan podatak o broju odigranih utakmica i postignutih golova, ali ako vi kažete da je tako, onda moram da vjerujem. Nadam se da će ih biti još, samo da me zdravlje posluži. Vezni sam igrač, nije mi baš u opisu posla da dajem golove, tako da ne znam da li je ta cifra velika ili mala - rekao je Đelmić za “Glas Srpske”.

Iako je od premijerligaškog debija u Laktašima prošlo desetak godina, brzonogi vezista se rado prisjeća tog vremena.

- Bio sam mlad, a u Laktašima je igralo dosta iskusnih fudbalera i bilo je veoma teško ući u prvi tim, ali sam ipak uspio da se nametnem. Rado se sjećam tog perioda jer su me trenirala tri odlična stručnjaka, Milan Milanović, Tomas Gaj i Dragoslav Stepanović - kaže Đelmić.

Govoreći o karijeri, ističe kako je u najboljoj formi bio kada je igrao za Borac i Željezničar, ali nije mogao da se odluči koji mu je pogodak najdraži.

- Tada sam bio baš u top formi i postigao dosta golova, tako da su mi ta dva perioda nekako ostala u najljepšem sjećanju. Ali, moram da kažem da sam ja i u ostalim klubovima igrao dobro i svugdje davao sve od sebe. Što se tiče golova, svaki mi je drag na svoj način, pa bih radije da ne izdvajam neki - naglasio je Đelmić.

Baš kao što nije mogao da se odluči koji mu je pogodak najdraži, nije mogao ni da kaže u kojoj mu je sredini bilo najljepše.

- Kako da se odlučim kada mi je u svakom klubu bilo nešto što ga je izdvajalo od drugih sredina. Pri tome uopšte ne mislim na to da li sam igrao u nekom velikom gradu ili u maloj sredini. Upoznao sam tokom karijere dosta dobrih ljudi, stekao mnogo prijatelja i svugdje mi je bilo lijepo. Ujedno, ponosan sam što ni u jednoj sredini nisam imao problema - kategoričan je Đelmić.

Trenutno nosi dres Zvijezde koja nije sjajno startovala i nakon tri odigrane utakmice na svom kontu ima samo jedan bod. Ipak, optimista je i vjeruje u bolje dane.

- Prvenstvo je tek počelo, tačno je da imamo samo jedan bod, ali smo, realno, igrom zaslužili mnogo više. Igramo dobro, stvaramo šanse, ali nismo imali sreće i nadam se da će to sve biti mnogo bolje. Vjerujem da će Zvijezda i naredne sezone biti premijerligaš - zaključio je Đelmić.

Odović

Igrajući za dosta klubova Đelmić je, logično, promijenio i dosta trenera. O svima ima lijepo mišljenje, ali se jedan ipak izdvaja.

- Od svakoga sam naučio ponešto. Ipak, posebno me impresionirao period igranja u Laktašima i rad sa Tomasom Gajom i, posebno, Dragoslavom Stepanovićem. Međutim, ukoliko bih baš morao da nekoga od njih izdvojim, onda je to Milomir Odović, trener koji me je savršeno razumio i sa kojim sam sarađivao u Čeliku i Željezničaru - objasnio je Đelmić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )