FOTO: null

Vikend donosi promjenu vremena na Balkanu, a prvi snijeg pašće sutra u Hrvatskoj. Prve snježne padavine, uz zahlađenjenje, u Hrvatskoj se očekuju sutra, najprije u planinama, a do kraja dana i u nižim predjelima.

"Najviše snijega može se očekivati u Lici i Gorskom kotaru, čak i 20-ak centimetara. Na širem karlovačkom području, kao i u Banovini moglo bi pasti do 10 centimetara snijega, dok u Slavoniji, Baranji i severozapadu Hrvatske ne bi trebalo da padne više od 5 centimetara snijega", saopštio je hrvatski Državni hidrometeorološki zavod.

Meteoalarm je zbog jakog i olujnog vjetra izdao upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku. U Lici i Gorskom kotaru udari jugozapadnog vjetra mogli bi biti orkanske snage i dostizati brzinu od čak 130 kilometara na sat. Tamo je na snazi narandžasto upozorenje, koje upućuje na opasne vremenske uslove. U ostalim krajevima objavljeno je upozorenje žute boje, koje označava potencijalno opasno vrijeme.

Nedelja bi trebalo da donese prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Ponedjeljak će biti sunčan i svjež.

Hladni talas koji se kreće i ka Srbiji i koji ćemo već za vikend osetiti, u utorak bi našoj zemljimogao da donese prvu susnežicu i sneg, prognoziraju meteorolozi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )