FOTO: RDIF HANDOUT/EPA

U Srbiju prve doze vakcine protiv gripa stižu 1. oktobra, a biće ih dovoljno za sve, izjavila je danas direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Sanja Radojević Škodrić.

Škodrićeva je rekla da će u ovogodišnjoj sezoni gripa Srbija imati dovoljno vakcina za sve koji podležu obaveznoj imunizaciji, ali i za one koji žele da se vakcinišu.

– Juče je krenuo kamion iz Holandije sa prvim dozama za koje smo sklopili ugovor. Riječ je o 344.000 doza vakcina, a ostale će stići – izjavila je Škodrićeva za televiziju Prva.

Epidemiolog Predrag Kon ranije je rekao da će Srbija u ovogodišnjoj sezoni imati 700.000 doza vakcina protiv gripa, te da će biti nabavljene i dodatne količine ukoliko bude potrebno.

Škodrićeva je rekla i da Srbija ima dovoljno medicinske opreme i lijekova za borbu protiv virusa korona, te da je spremna u tom smislu i za jesen.

Govoreći o budućoj vakcini protiv virusa korona, ona je rekla da u Srbiji postoji i radna grupa koja se bavi pitanjem te vakcine.

– Vakcina (protiv virusa korona) koja bude prva bezbjedna i registrovana od (domaće) Agencije za lijekove biće odmah prisutna u Srbiji i bićemo među prvim zemljama kojima će biti dostupna – navela je Škodrićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )