FOTO: InfoBijeljina.com

U Republici Srpskoj u proteklih nekoliko godina nije se u većoj mjeri mijenjao broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske rekli su za portal InfoBijeljina da su trenutno registrovana 41.154 gazdinstva.

„Tokom 2019. godine bila su registrovana 40.502 poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj, a u 2018. je bilo 42.119 gazdinstava“, rekli su za portal InfoBijeljina iz Ministarstrva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Poljoprivreda je tokom epidemije virusa korona isplivala u prvi plan i ljudi su se okrenuli radu u baštama, podaci su ovog ministarstva.

Sava Semberija” preuzeće sve poljoprivredne proizvode (FOTO) @ InfoBijeljina

„To je rezultiralo rekordom u zasijanim površinama, a zvanični podatak kaže da je u Republici Srpskoj zasijano 20.000 hektara više nego inače u ovom periodu“, rekao je ranije ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić.

U cilju stabilizacije tržišta i zaštite domaće proizvodnje Vlada Republike Srpske obezbijedila je dva miliona KM za interventni otkup tržišnih viškova povrća.
Sredstva će biti obezbijeđena iz Kompenzacionog fonda, a Vlada će sufinansirati otkup povrća sa deset feninga po kilogramu za količine koje nisu ranije ugovorene.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )