FOTO: InfoBijeljina.com

Brza reakcija kakvu i zahtijevaju hitni medicinski slučajevi oličenje je radnika Hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja.

Kako bi sugrađanima približili način funkcionisanja Hitne pomoći ekipa portala InfoBijeljina provela je prethodni vikend prateći rad medicinskog osoblja zaposlenog u ovoj službi.

Slaviša Mitrović, specijalista urgentne medicine koji je to veče bio dežurni ljekar Hitne službe rekao nam je da tokom vikenda imaju više posla, te da su obično u pitanju intervencije na javnom mjestu izazvane saobraćajnim traumatizmom.

„Tokom vikenda naša služba ima u prosjeku oko 300 intervencija. Najveći broj pacijenata dolazi nam nedjeljom zbog organizacije rada porodične medicine“, rekao je za InfoBijeljina dr Slaviša Mitrović, specijalista urgentne medicine.

Ekipa Hitne službe poznata je po svojoj brzoj reakciji i efikasnosti, a kako im to polazi za rukom s obzirom na mali broj medicinskog osoblja objasnio nam je dežurni ljekar.

“Naša vozila su spremna svakog trenutka. Treba nam minut do dva da krenemo, a prosjek stizanja je od pet do 15 minuta, jer je Bijeljina velika opština, jer je grad u prečniku oko 70 km. Večeras imamo dvije ekipe, od kojih je jedna samo mobilna, smatram da bismo trebali imati još ekipa, kako bismo bili još efikasniji“, dodao je Mitrović.

Pored uobičajnih pregleda imali smo priliku da ispratimo jednu od mnogih kućnih intevencija koje je hitna služba imala te noći te da se uvjerimo u brzinu reagovanja, profesionalnost, spremnost i efikasanost medicinskog osobolja bijeljinske Hitne pomoći, koje uz neprekidan rad brine o zdravstvenom stanju i zbrinjavanju građana Semberije.

Detaljnije pogledajte u našem video prilogu

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )