FOTO: Nezavisne

Vozači u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu, Šapcu, Novom Pazaru i još nekoliko gradova zaustavili su oko 17 časova vozila u znak protesta zbog visokih cijena goriva.

N1 javlja da je u Beogradu saobraćaj zaustavljen na dijelu autoputa u smjeru ka Nišu, a da u suprotnom smjeru gotovo da i nema automobila. Pojedini vozači i putnici su izašli pored vozila. Ulica Milentija Popovića je u blokadi u oba smjera. Takođe, Slavija je u blokadi, kao i Pančevački most.

Odblokirani su Brankov most i Stari savski.

Pojedini su iskoristili "slobodan" autoput da odigraju i fudbal.

U Novom Sadu je najavljeno da će saobraćaj biti zaustavljen na tri lokacije, a N1 javlja da je tu potpuna blokada. Građani u protestu kažu da će tu biti naredna dva sata. Pojedini od okupljenih nose i žute prsluke.

Više desetina vozila blokiralo je u 17 časova kragujevački kružni tok "Krst", na putu ka Batočini.

Kragujevački vozači su se organizovali preko društvenih mreža. Prema riječima nezadovoljnih vozača, blokada magistrale će trajati do 19 časova.

Reporterka N1 iz Niša kaže da je i u tom gradu u toku protest, i da stoje na desetine vozila. Na prilazu Nišu saobraćaj je potpuno zaustavljen, kao i na putu ka niškom aerdoromu, odakle su pozvali ranije danas one koji putuju u ovo vrijeme da dođu ranije zbog protesta. U Nišu je blokiran Trg kralja Aleksandra i kružni tok na Bulevaru 12. februar.

Vozači se slažu u ocjenama da gorivo u Srbiji ne bi smjelo da bude skuplje od 120 dinara

Protest se održava i u Zrenjaninu, Inđiji, Šapcu, u Požarevcu ka rampi... Blokirana je i Ibarska magistrala kod Lazarevca.

Vozači oko 50 automobila i jednog kamiona blokirali su danas magistralni put Novi Pazar – Raška, na Banjskoj petlji, u znak protesta zbog visoke cijene goriva u Srbiji. Planirano je da blokada ove saobraćajnice traje sat vremena.

Organizatori protesta su naveli da je cijena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara i da je on među najskupljim u regionu, iako su plate u Srbiji daleko od evropskog prosjeka.

Nakon posljednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cijenu od 167 dinara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )