FOTO: Nezavisne

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli.

Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred Skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta.

Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na Skupštinu, policija se pomjerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali "Koga vi branite?".

Nije jasno da li je neko ušao u zgradu Skupštine čija vrata su otvorena.

Protest je počeo nešto poslije 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gdje su zviždali, udarali u šerpe, vikali "Kosovo je deo Srbije", "Ua" i "Mi to nećemo" aludirajući na mjere.

Demonstrantima, bez distance i bez maski, u par navrata su se preko megafona obratila dva učesnika protesta, jedan koji je pozvao prisutne da zovu prijatelje i poznanike da im se pridruže, a drugi je rekao da neće mjere i da neće da vakciniše svoje dijete.
Među okupljenima su i članovi Inicijative "Ne davimo Beograd", članovi organizacije "1 od 5 miliona" samostalni poslanik Srđan Nogo.

Većina ne nosi zaštitne maske, distanca gotovo i da ne postoji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )