FOTO: null

Aktivisti opozicionih stranaka protestvovali su danas u Banjaluci zbog, kako kažu, neobjektivnog izvještavanja Javnog servisa RS, javlja novinar "Nezavisnih".

Mladi simpatizeri opozicioni partija,  kao i njihove starije kolege okupile su se  u parku Mladen Stojanović odakle su u 12 časova krenuli do zgrade RTV doma, kako bi izrazili nezadovoljstvo izvještavanjem RTRS-a.

Oko dvije stotine građana, nosili su pištaljke i transparente na kojima je između ostalog stajalo: "Bolja je naša pseća kuća nego vaša medijska", a posebno se isticao performans sa dva stara televizora na kojima su ispisana slova vladajuće partije SNSD, kao i "ostavka" ministra Maleševića.

Nikola Dronjak, predsjednik Savjeta mladih PDP-a je rekao kako demonstracijama izražavaju nezadovoljstvo protiv ministra prosvjete i kulture Dane Maleševica te izvještavanja Javnog servisa RS koji, kako kaže; radi iskjlučivo u korist vladajuće partije.

"Mi tražimo smjenu rukovodstva RTRS-a ukoliko ne promjeni uređivačku politiku kao i ostavku ministra Maleševića. Ne smijemo dozvoliti ovu tiraniju koju provodi vladajuća partija. Ovo je samo prvi u nizu protesta, a svaki sljedeći će biti brojniji", rekao je Dronjak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )