FOTO: null

Zaposleni u Javnoj ustanovi Muzej Semberije Bijeljina, u prisustvu kolega zaposlenih u oblasti kulture u ovom gradu, proslavili su danas krsnu slavu, Svete Ćirila i Metodija.

Direktor Muzeja Momčilo Koprivica rekao je da Muzej i ove godine skromno, shodno budžetskim sredstvima, obilježava svoju slavu, u ambijentu sa najužim prijateljima ove ustanove. 

"Onoliko koliko nam dozvoljava budžet i sredstva izdvojena za kulturu, toliko smo i pripremili, ali najvažnije je da slavimo, obilježavamo, te da sa dragim ljudima proslavljamo ovaj dan", kaže Koprivica. 

U Muzeju je danas, u okviru proslave krsne slave, otvorena i izložba "Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola" u kojoj su učestvovali učenici iz cijele regije. 

Od 322 grada iz 22 škole sa područja grada Bijeljina i opština Ugljevik, Lopare, Vlasenica, Bratunac, Brod i Brčko distrikt, stručni žiri proglasio je i pobjednike u tri kategorije. 

U mlađoj uzrasnoj kategoriji /polaznici predškolskih ustanova i učenici osnovih škola od prvog do petog razreda/, prvu nagradu žiri je dodijelio Danilu Kulini, polazniku Dječijeg vrtića "Dragan i Zoran" iz Bijeljine, drugu Stefanu Todoroviću, učeniku Osnovne škole "Meša Selimović" iz Modrana kod Bijeljine, a treću Jovani Trifković, polaznici Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine. 

U starijoj uzrasnoj kategoriji /učenici od šestog do devetog razreda i učenici srednjih škola/ prvu nagradu je dobila Marija Vidić, učenica šestog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Suvog Polja, druga nagrada pripala je Anđeli Pantić, učenici sedmog razreda Osnovne škole "Ćirilo i Metodije" iz Glavičica, a treća nagrada otišla je u ruke Ratka Jovanovića, učenika devetog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Suvog Polja kod Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )