FOTO: infobijeljina

Direktor Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini Slaviša Vujanović rekao je na obilježavanju krsne slave ove ustanove Svetog arhangela Mihaila da je njihov stalni cilj povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem i visok kvalitet rada.

"U vrtiću imamo 510 djece raspoređene u pet objekata, tri u gradu i po jedan u naseljima Dvorovi i Novo naselje Janja, a nedavno je otvoren i šesti objekat u Patkovači koji će početi da radi u januaru", najavio je Vujanović.

Zbog situacije sa virusom korona na obilježavanju krsne slave izostao je kulturno-zabavni program vrtićkih mališana i njihovih vaspitača.

Obred rezanja slavskog kolača obavio je protojerej stavrofor Zoran Petrović koji je ukazao na potrebu da djeca budu voljena i zaštićena.

"Niko na ovom svijetu nije sam, jer čim se rodiš uz tebe je tvoj anđeo čuvar i svaki čovjek bi trebalo da se trudi da živi anđeoski i da, ma šta radio, anđeoskim rukopisom djeluje da održi svu svoju ljepotu", poručio je sveštenik.

Kumovi slave vrtića "Čika Jova Zmaj" su Marija i Milorad Sofrenić, a ovo kumstvo traje već dvije decenije.

"To nam je velika čast i zadovoljstvo, jer riječ je o respektabilnoj ustanovi u našem gradu koja je svih ovih godina pokazala da dobro zna kako treba da se radi sa djecom, prati kako rastu i razvijaju svoje talente", rekao je Sofrenić.

Za rad u uslovima virusa korona i brigu o zdravlju djece bijeljinski javni vrtić je obezbijedio dezinfekcioni tunel u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )