FOTO: InfoBijeljina

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u septembru iznosila je 916 KM i nominalno je veća za 4,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veća za 1,1 odsto u odnosu na decembar lani.

Najniža prosječna neto plata u septembru bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 574 KM, u građevinarstvu je iznosila 624 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 637 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u devetom mjesecu iznosila je 1.519 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.414 KM, dok je prosječna neto plata u informacijama i komunikacijama iznosila 1.343 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u septembru iznosila 1.415 KM i nominalno je veća za 4,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veća za 1,2 odsto u odnosu na decembar 2018.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )