FOTO: null

Sve je više onih koji ne odustaju, uporno se držeći stočarstva i uzgoja svinja, vidjevši u tom poslu sigurniju egzistenciju. O tome dovoljno govore i investicioni radovi na proširenju ,,Intervet,, reprocentra i pogona za proizvodnju kvalitetne stočne hran

"Intervet"-ova ambulanta u Batkoviću zaposlila je do sada pet stručnih ljudi, koji su eksperti u svom poslu, ali bitno je naglasiti da su od toga četvorica iz ovog kraja.

U reprocentru u Batkoviću nalazi se 21 genetski visokovrijedan nerast svih plemenitih rasa, a od trendova u genetici ne namjerava se odstupiti ni u buduće.

Nastoje stočari da pred vratima uzgoje dobro tele, ali i da zadrže visokomliječno grlo i za ovu su u "Intervet"-u pronašli rješenje.

I u praksi, a i na domaćem terenu, na ovdašnjim farmama, pokazalo se i dokazalo zašto poljoprivrednici toliko vjeruju genetski vrijednom i kvalitetnom sjemenu iz ovog reprocentra, koji usko sarađuje i sa PD "Semberijom", koja danas posjeduje zaviden farme svinja i muznih grla.

Više pogledajte u videu prilogu, kao i izjavu Srđana Spasojevića, tehničkog direktora Doo Intervet Von Bijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )