FOTO: null

Radnici se o svom trošku bore za opstanak fabrike u Obarskoj kod Bijeljine. Dug od 53 plate ih ne sprečava da čuvaju i održavaju firmu

Neprihvatanje ponude Poljoprivredne zadruge "Jankovci" za preuzimanje Fabrike šećera u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine, o čemu je javnost obavestio Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede RS, razočarala je sve zaposlene u ovom nekadašnjem gigantu i jedinoj šećerani u BiH, pišu Novosti .

"U toj ponudi traženo je da RS otpiše 24 miliona maraka dugovanja šećerane, obezbedi povoljan kredit od 25 miliona za remont postrojenja, i još 35 miliona maraka povoljnih kreditnih sredstava za kampanju pokretanja fabrike. To vlada nije mogla da prihvati i naložila je menadžmentu šećerane da traga za novim rešenjima", naveo je ministar Mirjanić.

Meho Fafulić, v. d. direktora Fabrike, kaže, da je nakon pravosnažne presude prethodnom vlasniku Zoranu Ćopiću, i oduzimanja imovine, RS postala vlasnik šećerane i da poslovodstvo ne odlučuje o eventualnim ponudama za kupovinu šećerane, i da o tome isključivo odlučuje resorno ministarstvo i vlada.

- Mi svakodnevno već nekoliko godina dolazimo u šećeranu, o svom trošku čuvamo je i održavamo. Bilo je pesimizma i kada smo, posle 18 godina pauze, 2010. godine pokrenuli proizvodnju i dokazali da znamo i možemo - kaže Fafulić.

Radnicima šećerane se duguju 53 plate, a ukupan dug iznosi oko 24 miliona maraka.


"STARO GVOŽĐE"

S obzirom na to da je svojevremeno procenjena knjigovodstvena vrednost fabrike na 29 miliona maraka, sve češće se mogu čuti komentari da je šećerana već spremna za "sečenje u staro gvožđe".

Zaposleni u šećerani osuđuju ove zlonamerne komentare sve se nadajući ponovnom pokretanju proizvodnje...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )