FOTO: null

Članovi dječije književne radionice Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini promovisali su na platou ispred biblioteke zbirku poezije "Čuvari dječijih snova" koja je nastala na tradicionalnom susretu mladih pjesnika iz Sremske Mitrovice, Vukovara i

Rukovodilac radionice Nedeljko Terzić rekao je da ove dječije pjesme slave radost i ljepotu života, kao i današnji praznik Lazarevu subotu, na koji je zbornik promovisan, lazarice i Svjetski dan knjige. 

"Ova knjiga obradovaće čitaoce i poklonike poezije najmlađih i biće dokument o događajima u Bijeljini kao jednom od centara dečijeg literarnog stvaralaštva", istakao je Terzić. 

Direktor Biblioteke "Filip Višnjić" Jovan Cvjetković ukazao je na veliki doprinos mladih pjesnika razvoju kulture i afirmaciji škola, Narodne biblioteke i grada Bijeljine kroz više stotina nagrada koje su najmlađi stvaraoci osvojili u posljednjih 15 godina djelovanja pjesničke radionice. 

On je rekao da se šest godina organizuju susreti mladih pjesnika sa tromeđe, a Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini je objavila zbornike dječijeg stvaralaštva sa pet susreta u kojima je bila domaćin. 

Mladi pjesnici govorili su svoje stihove na trgu u Bijeljini, a učesnicima ove nesvakidašnje promocije knjige podijeljeno je 100 primjeraka zbornika poezije najmlađih pjesnika. 

Promociju zbornika "Čuvari dječijih snova" i obilježavanje Svjetskog dana knjige na platou ispred biblioteke svojom pjesmom i igrom su uljepšale i lazarice. 

Povodom Svjetskog dana knjige gradska biblioteka u Bijeljini odobrila je popust od 50 odsto za učlanjenje, a ovu priliku juče je iskoristilo više od 200 sugrađana. 

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini ima gotovo 6.500 članova i po broju učlanjenih prva je među bibliotekama u Republici Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )