FOTO: srna

BIJELJINA - U organizaciji Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini će večeras biti predstavljena knjiga "Spomenko i Ozren", autora Mileta Savića.

Knjiga je biografska hronika koja govori o dječaku Spomenku Gostiću, o vremenu osamdesetih i devetesetih godina prošlog vijeka, kako se živjelo na Ozrenu i o običajima tog kraja. 

Autor knjige je nedavno rekao da kroz priču o Spomenku govori o mnogim mladim ljudima koji su stradali u proteklom ratu. 

"Ova knjiga govori o ratu ali je antiratna. Govori da u ratu stradaju najslabiji, najsiromašniji i da moramo voditi računa da do rata više ne dođe", rekao je Savić. 

Savić je o životu i pogibiji 15-godišnjeg dječaka Spomenka Gostića već snimio zapaženi dokumentarni film "Spomenko na vječnoj straži". 

Recenzenti knjige su Milan Rakulj i Boro Kapetanović, koji je u recenziji naveo da je riječ o dragocjenom rukopisu koji opisuje život i smrt plemenitog i premladog ozrenskog junaka Spomenka. 

Knjiga "Spomenko i Ozren" prvi put je predstavljena 20. marta u Banjaluci povodom 26 godina od pogibije Spomena Gostića. 

Promocija knjige zakazana je za 19.00 časova, a izjave za medije predviđene su u 18.45 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )