FOTO: null

U Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić,, u Bijeljini večeras je promovisana prva knjiga novinara LJube LJubojevića ,,Život /ni/je film,, sa više od 70 novinskih reportaža koje su nastale u protekle dvije decenije.

Autor kaže da je knjiga zbirka ratnih i poratnih reportaža o neobičnim ljudima i njihovim sudbinama i da kroz sve njihove priče isijava "neprolazno zrnce čestitosti" u čovjeku. 

LJubojević je rekao novinarima da mnogi junaci njegovih priča iz ove zavičajne zbirke zaslužuju i čitav roman i da on svojim novinarskim perom nastavlja da bilježi svakodnevni život, koji je često zanimljiviji od najbolje režiranih filmova. 

"Semberiju sam upoznao zahvaljujući dobrim ljudima široke duše koji su mnogima tokom ratnog progona, kao i meni i mojoj porodici, bili utočište i postali zavičaj", istakao je on. 

Recenzent knjige Tihomir Nestorović rekao je na promociji da LJubojevićeva knjiga čuva od zaborava istoriju semberske ravnice majstorski ispričanu kroz priče običnih ljudi sa neobičnim sudbinama i zanimanjima. 

LJubo LJubojević rođen je 1960. godine u selu Donje Srnice kod Gradačca, završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu i više od 30 godina radi u medijima. 

Izdvač njegove prve knjige "Život /ni/je film" je Narodna biblioteka "Filip Višnjić". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )