FOTO: InfoBijeljina

"Dopustiću vam da kroz moje priče ,pričate svoje. Da ono što sam možda doživio ,vi sigurno proživite.Sagledao sam svijet oko nas otvorenih očiju.“ Ovim rečenicama započinje putovanje kroz životne priče i nedoumice mladog umjetnika,autora knjige ,,Dvoličnost besmisla“ ,Nemanje Gavrića.

Nemanja Gavrić, svršeni student Pedagoškog fakulteta u Bijeljini,talentovani muzičar,tekstopisac i kompozitor odlučio je da se oproba  i u književnosti, jer kako kaže , vođen intuicijom i darom koji je nasledio oduvijek je svoje zadovoljstvo pronalazio u umjetnosti.

,,Dvoličnost besmisla“ predstavlja zbirku sačinjenu od 27 priča u kojima preovladava misaona,politička i socijalna tematika duboko prožeta najiskrenijim i najčistijim osjećajem, ljubavlju. Inspiraciju za svoje priče pronalazio je u svakodnevnim problemima, dilemama mladih ljudih i iskustvima koja su ga nagnala da u vremenu serviranog nerada, bluda i nemorala, bude drugačiji.

Svoje putovanje ka konačnom djelu Nemanja je započeo prije desetak godina,kao mlađani srednjoškolac koji je već tada uviđao rđave društvene pojave,usuđivao se da kritikuje , polemiše i mijenja do tada postavljene okvire.
,,Svaka priča u ovoj knjizi nosi svoj pečat,napisana je neplanski kao plod trenutka inspiracije.“,kaže on i dodaje da bi osnovni motiv za sve mogao biti žal za nekim vremenom koje je izgubilo smisao.

Neobične korice ne samo da privlače potencijalne čitaoce ,već predstavljaju čitav niz detaljno osmišljenih simbola koji će vam pomoći da priče i ciljeve koje je pisac želio postići ovom knjigom u potpunosti razumijete.

,,Svaka meditacija je mali esej za sebe ,a zaokružena obiluje porukama koje bi morale da nas probude i podsete da smo na ovoj planeti samo tren u večnosti,ali je sjajno kada ostavimo trag postojanja kroz vrednosti koje nas čine moralnim i humanim bićima.“ Ovim riječima je je književnica Mirjana Đapo okarakterisala prvu knjigu svog nekadašnjeg učenika.

Sve o simobolici knjige , putu na kome je nastajala i tragovima koji će ostati možete saznati na pomocija knjige ,,Dvoličnost besmisla“ koja će se održaće  u utorak,19.3.2019.godine u 18 časova u JU Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić“ u Bijeljini. 

 

S. Stevanović
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )